Hoztam nektek egy kis képes ízelítőt az elmúlt évek nyaralásaiból :) Akik szeretik a tengeri herkentyűket azok biztosan örömmel nézegetik a képeket :) A képek Thassoson és Pargan készültek... Vigyázat a képek megzavarhatják az ízlelőbimbók nyugalmát! ;)
Görög traverna a tenger mellett
A halat reggel frissen vettük, kérésünkre meg is pucolta az eladó
Pácolunk amit alufóliában sütünk meg a grillen, a pác igen egyszerű sok sok fokhagyma, csili, citromlé, oregánó, só és bors, a hal belsejébe 2 citromkarika is került.
Pár perc alatt készre párolódik
Fetasajtos paradicsomos salátát készítünk mellé és természetesen friss citromlé is dukál
Souvlaki bárányból, finom bár egy kicsit zsírosabb hús, érdemes sütés előtt pár órán át pácolni és parázson sütni
Finomak a péksütik is a Görögöknél
Polip, salátával fetasajttal
Garnélarák love :D
Garnélás fetás tészta, erről jön recept!
Görög joghurt barackkal és mézzel
Hűsítő mojitós fagyi, remélem hamarosan itthon is kapható lesz
Gyros, ugye senkinek sem kell bemutatni :)
Görög saláta minimalista módon
Egy kis hűsítő jégkrém
Számomra nagyon közeli a görögök konyhája, nagyon szeretem a tengeri dolgokat, halakat-rákokat, szeretem a rakott zöldségeket, a sok paradicsomot, bár szerintem nem fűszereznek olyan karakteresen mint a magyarok de mi is orvosolhatjuk, főleg akkor ha az ottani alapanyagokból mi magunk főzünk. Aki szeret főzni annak csodálatos lesz az ottani termekéből dolgozni, friss halak amiket hajnalban fogtak a halászok, zamatos olíva olaj, friss oregánó aminek az illata bejárja az egész konyhát. Ne felétkezzünk meg a kecske vagy tehéntejből készült friss fetasajtról sem, ami jóval felülmúlja az itthon kapható dobozolt változatokat. Frissítőnek jöhet egy jéghideg frappé, amibe kérhetünk egy vagy két gombóc fagyit amitől az egész egy sűrű krémes csodává változik, mindezt persze csak saját felelősségre..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése