Görög ízek!

Hoztam nektek egy kis képes ízelítőt az elmúlt évek nyaralásaiból :) Akik szeretik a tengeri herkentyűket azok biztosan örömmel nézegetik a képeket :) A képek Thassoson és Pargan készültek... Vigyázat a képek megzavarhatják az ízlelőbimbók nyugalmát! ;)


Görög traverna a tenger mellett


A halat reggel frissen vettük, kérésünkre meg is pucolta az eladó 

Pácolunk amit alufóliában sütünk meg a grillen, a pác igen egyszerű sok sok fokhagyma, csili, citromlé, oregánó, só és bors, a hal belsejébe 2 citromkarika is került.


Pár perc alatt készre párolódik 


Fetasajtos paradicsomos salátát készítünk mellé és természetesen friss citromlé is dukál 


Souvlaki bárányból, finom bár egy kicsit zsírosabb hús, érdemes sütés előtt pár órán át pácolni és parázson sütni




Finomak a péksütik is a Görögöknél 


Polip, salátával fetasajttal  



Garnélarák love :D


Garnélás fetás tészta, erről jön recept!


Görög joghurt barackkal és mézzel 


Hűsítő mojitós fagyi, remélem hamarosan itthon is kapható lesz 


Gyros, ugye senkinek sem kell bemutatni :)


Görög saláta minimalista módon 



Egy kis hűsítő jégkrém 

Számomra nagyon közeli a görögök konyhája, nagyon szeretem a tengeri dolgokat, halakat-rákokat, szeretem a rakott zöldségeket, a sok paradicsomot, bár szerintem nem fűszereznek olyan karakteresen mint a magyarok de mi is orvosolhatjuk, főleg akkor ha az ottani alapanyagokból mi magunk főzünk. Aki szeret főzni annak csodálatos lesz az ottani termekéből dolgozni, friss halak amiket hajnalban fogtak a halászok, zamatos olíva olaj, friss oregánó aminek az illata bejárja az egész konyhát. Ne felétkezzünk meg a kecske vagy tehéntejből készült friss fetasajtról sem, ami jóval felülmúlja az itthon kapható dobozolt változatokat. Frissítőnek jöhet egy jéghideg frappé, amibe kérhetünk egy vagy két gombóc fagyit amitől az egész egy sűrű krémes csodává változik, mindezt persze csak saját felelősségre..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése