Kókuszos kávés "macaron" epres ganache-al!


Életem első macaron próbálkozása, nah jó az igazat megvallva csaltam, inkább egy kókuszos habcsók.
A neten böngészve akadtam olyan receptekre ahol a mandulát más magvakkal vagy éppen kókusszal helyettesítik, úgy gondoltam első alkalommal kár lenne a méregdrága mandulát elpocsékolni :)


De amint látjátok ezek is igen mutatósak lettek, igaz nem a hagyományos macaronra emlékeztetnek, de majd legközelebb.

Recept:

-2 tojás fehérje (lehetőleg pár napja "érlelt") felhasználás előtt szobahőmérsékleten kell hagyni 
-85 gramm kókuszreszelék 
-99 gramm porcukor 
-1/4 kiskanál só
-1/4 kiskanál instant kávé

A kókuszt a porcukorral selymes porrá őröljük-daráljuk, ez fontos, hogy a lehető legközelebbi állagot kapjunk a macaronhoz.

Ezután a tojásfehérjét felverem sóval és az instant kávéval. Ha ezzel megvagyok óvatosan belekeverem a habba a lisztet. Habnyomóval 2-3 centis köröket nyomok egy sütőlapra, majd 1/5 - 1 órát hagyom száradni (akár sütőben is lehet "szárítani" 30-50 fokon). Ezután előmelegített 160 fokos sütőben 8 percig sütöm.

Ha kihűlt leveszem a papírról őket és megkeresem a párjukat (főleg ha nem egységes mind). Enni mennyiségből 20 pár lesz!


Most jöhet a töltelék!

-1 dl tejszín 
-1 tábla étcsokoládé 
-2 evőkanál házi eper lekvár

Tejszínt felforralom, majd a tűzről levéve a csokit beledobom és felolvasztom benne, majd jöhet a lekvár. Pikáns, fanyar és keserű lesz az összhatás de pont jól ellensúlyozza az édes macaron tésztát. A krémet kihűtöm és csak ezután töltöm meg vele a sütiket. Ezután lehet még díszíteni a széleket egy kis kókusszal :)



Remélem tetszett nektek ez az egyszerűsített macaron, az íze valóban csodálatos!



-Rita

2 megjegyzés: